ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Na parcelama PD “Semberija” uskoro sjetva graška

Objavljeno u PRIVREDA

BIJELJINA,  Sjetva graška na parcelama Poljoprivrednog dobra /PD/ “Semberija” počeće za nekoliko dana na površini od 110 hektara, potvrdio je tehnički direktor ovog dobra Čedomir Stojanović.

“Pošto je Prehrambena industrija `Sava`, sa kojom smo godinama sarađivali kada je riječ o proizvodnji graška i povrća, u stečaju, do prije dva dana nismo bili sigurni da ćemo nastaviti proizvodnju ove kulture”, rekao je Stojanović Srni.

On je istakao da je ovakvu, neizvjesnu, situaciju PD “Semberija” riješila sklopivši ugovor sa bijeljinskom firmom “Agro BN”, te da je za uslužnu djelatnost, odnosno doradu graška, zadužena “Sava”.

“Proizvodnja mrkve na parcelama PD “Semberija”, rađena do sada za potrbe `Semberke` Janja, prekinuta je, jer ovo dobro nije adekvatno opremljeno mehanizacijom za taj posao”, dodao je Stojanović.

Komentari |


Komentari (1)

  • mirko

    “Sava”pod stecajem,predsjednik Upravnog odbora PD”Semberija”je vlasnik “AgroBN”,direktor PD”Semberija”je clan ili mozda predsjednik UO”Sava”,dali je potreban komentar?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+