ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Na Banjalučkoj berzi ostvaren promet od 241.857,05 KM

Objavljeno u FINANSIJE, TRŽIŠTE KAPITALA

BANJA LUKA,  Na današnjem trgovanju na Banjalučkoj berzi ostvaren je promet od 241.857,05 KM, kroz 67 transakcija. 

Vrijednost BIRS indeksa se nije promjenila i iznosi 549,22 poena, a vrijednost FIRS indeksa se smanjila za -1,78 posto i iznosi 1.535,43 poena.

Na službenom berzanskom tržištu lista B najveći promet je ostvaren akcijama Telekoma Srpske a.d. Banja Luka, a trgovalo se u iznosu od 18.051,99 KM, po prosječnoj cijeni od 1,05 KM po akciji.

Ukupan promet obveznicama iznosio je 211.598,67 KM. Najviše se trgovalo obveznicama Republika Srpska – izmirenje ratne štete 5 u vrijednosti od 104.770,96 KM. Nije bilo promjene prosječne cijene.

Od akcija zatvorenih investicionih fondova najveći promet je ostvaren akcijama ZMIF u preoblikovanju Kristal invest fond a.d. Banja Luka, a trgovalo se u iznosu od 6.500 KM, po prosječnoj cijeni od 3,25 KM, što predstavlja pad cijene za -5,80 posto.

Akcije pet fondova su ostvarile pad prosječne cijene, a gubitnik dana su akcije ZAIF u preoblikovanju Bors invest fond a.d. Banja Luka (-20,00 posto), i trgovalo se po prosječnoj cijeni od 1,00 KM, u vrijednosti od 57 KM.

Od hartija od vrijednosti na slobodnom tržištu najveći promet je ostvaren akcijama emitenta Malpreh a.d. Banja Luka, a trgovalo se u iznosu od 642,40 KM, po prosječnoj cijeni od 0,40 KM. Fena

 

Ključne riječi:  , , ,

Komentari |


Komentari (1)

  • kupi akcije a ne obveznice

    narod kupuju obveznice kojima se pise kraj – imale su uspjeha 2 godine u krizi, sad su gotove i najveci vec prodavaju. Sada je vrijeme za dionice HETR, RTEU, HEDR, TLKM, …. (niska cijena, u buduce ocekuju se dividende, TLKM ce se prodavati kao Telekom MNE i SLO).

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+