ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

M:tel – Takmičenje srednjoškolaca u izradi aplikacija

Objavljeno u TELEKOMUNIKACIJE i IT

BANJALUKA, Kompanija “M:tel” pokrenula je takmičenje srednjoškolaca u izradi mobilnih aplikacija za 21 odabranu srednju školu iz cijele BiH.

Iz “M:tela” je saopšteno da učenici koji vole programiranje imaju priliku da kreiraju mobilne aplikacije i osvoje “pametne” mobilne telefone.

Takmičenje “Lansiraj svoju ideju” pod istim uslovima istovremeno se organizuje u Srbiji i u Crnoj Gori, u organizaciji Telekoma Srbija i “M:tela” Podgorica, nakon čega će po pet timova iz sve tri zemlje znanje pokazati u februaru sljedeće godine na regionalnom takmičenju.

“Autori najbolje regionalne aplikacije biće u prilici da učestvuju na svjetskoj konferenciji `ID teheks šou` /IDTechEx Show/ u Berlinu, a biće dodijeljena i specijalna nagrada za inovativnost”, navode u “M:telu”.

Za učešće na takmičenju potrebno je osmisliti aplikaciju i do 30. novembra poslati opis ideje na mejl takmičenja /app.takmicenje@mtel.ba/.

Rok za dostavu gotovih aplikacija je 15. januar sljedeće godine, nakon čega će stručna komisija dodijeliti nagrade za najboljih pet u BiH. Srna

Ključne riječi:  , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+