ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

M:tel – Svjetski dan telekomunikacija u znaku razvoja usluga

Objavljeno u TELEKOMUNIKACIJE i IT

BANJALUKA, U kompaniji “M:tel” obilježavanje 17. maja – Svjetskog dana telekomunikacija je u znaku razvoja usluga, ali i kulturnih događaja koje ova kompanija podržava – kulturne manifestacije “Teatar fest Petar Kočić 2017” i koncerta istaknutog interpretatora tradicionalne muzike Amire Medunjanin.

Kompanija “M:tel” prati najsavremenije trendove u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija i posebnu pažnju posvećuje funkcionalnoj obradi i ažuriranju velikog broja različitih informacija i podataka, te ulaže znatna sredstva u razvoj ove oblasti.

“Svjetski dan telekomunikacija i informacionog društva ove godine se obilježava pod motom `Veliki podaci za velike uticaje`, što se odnosi na tehnologiju koja omogućava prikupljanje i obradu velikih količina podataka u realnom vremenu”, saopšteno je iz “M:tela”.

Informacione tehnologije imaju veliki uticaj na moderno društvo, zbog čega se kaže da ljudi žive u “informatičkom dobu”, navode iz ove kompanije.

“Načini razmjene i prenosa, kao i količina najrazličitijih informacija danas su veći nego ikada. Izraz `veliki podaci` je termin novijeg doba i nastaje u trenutku kada je postalo moguće raspolagati ogromnim količinama podataka”, navedeno je u saopštenju. Srna

Ključne riječi:  , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+