ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Moguće produženje umanjenja proizvodnje nafte

Objavljeno u ENERGETIKA, VIJESTI IZ SVIJETA

ABU DABI, Saudijski ministar energetike Halid al Falih izjavio je danas da bi proizvoćači nafte mogli da produže period umanjenja proizvodnje nafte sa prvih šest mjeseci ove godine.

Falih je rekao da bi ta mjera mogla biti potrebna da bi se postigla željena ravnoteža na tržištu.

“Možda ćemo morati da produžimo odluku da bismo postigli cilj u vezi sa količinom zaliha”, rekao je saudijski ministar na energetskom forumu u Abu Dabiju.

OPEK i proizvođači koji nisu članovi ove organizacije postigli su ranije dogovor o smanjenju proizvodnje na oko 1,8 miliona barela dnevno, prenio je AFP.

Falih je rekao da postoji “inicijalni dogovor” o produženju perioda smanjene proizvodnje i da će konačnu odluku donijeti nadležni ministri na sastanku u Beču sljedećeg mjeseca.

Barel nafte trenutno košta nešto više od 50 dolara, nakon što je prethodno izgubio polovinu vrijednosti od sredine 2014. godine. Srna

Ključne riječi:  , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+