ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Moguć dogovor seljaka i ministara

Objavljeno u OSTALO

ZAGREB,  Poljoprivrednici okupljeni oko Sindikata hrvatskih seljaka, koji već jedanaesti dan potpuno ili djelimično blokiraju južnu vinkovačku obilaznicu kod Jarmine, te puteve kod Ilače i Podgrađa, sutra bi moglo da se sastanu sa ministrom poljoprivrede Petrom Čobankovićem, najavio je predsjednik Sindikata Tomislav Pokrovac.

        On je rekao da je sinoć održan sastanak poljoprivrednika, kojem je prisustvovao i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, te da je otvorena mogućnost da demonstrante sutra primi ministar Čobanković.

        Na svim punktovima saobraćaj se i dalje odvija samo jednom trakom, a seljaci poručuju da na putu ostaju sve do završetka pregovora, prenijeli su hrvatski mediji.

        Sindikat hrvatskih seljaka traži da sve subvencije u ratarstvu, stočarstvu i ribarstvu budu isplaćene u punim iznosima. Traže i da cijena plavog dizela bude jednaka i za ribare i za poljoprivrednike, kao i da se deblokiraju svi računi seljaka, te izradi državna strategija poljoprivredne proizvodnje za narednih deset godina.

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+