ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

MMF izdvaja pet milijardi evra za Grčku

Objavljeno u FINANSIJE

BERLIN, Međunarodni monetarni fond (MMF) vjerovatno će izdvojiti oko pet milijardi evra za treći paket finansijske pomoći za Grčku, prenio je danas magazin “Špigl”.

U tekstu se navodi da evropski kreditori sada očekuju ovoliki iznos nakon što su se prethodno nadali doprinosu od 16 milijardi evra.

Učešće MMF-a u kreditnom aranžmanu za Grčku i dalje je pod znakom pitanja. Portparol njemačkog Ministarstva finansija rekao je ranije da Berlin smatra da je učešće MMF-a od suštinskog značaja.

“Špigl” navodi da MMF dijeli mišljenje evropskih kreditora da Grčka treba da postigne primarni budžetski suficit od 3,5 odsto društvenog proizvoda da bi dobila novu tranšu pomoći. Srna

Ključne riječi:  , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+