ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Mišić: Novi Zakon umanjuje stečena prava radnika

Objavljeno u POSAO

misicZVORNIK, Predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić izjavila je danas u Zvorniku da će novim Zakonom o radu biti umanjena stečena radnička prava, te dodala da su radnici i sindikat iznenađeni potezima resornog ministarstva Srpske.

Ona je napomenula da u Republici Srpskoj do sada nijedan sistemski zakon, koji se tiče radnika Srpske, nije donesen bez usklađivanja sa stavovima socijalnih partnera.

Mišićeva je danas u Zvorniku, prije početka sastanka sa predsjednicima sindikalnih organizacija sa područja Regionalnog sindikalnog centra Zvornik, napomenula da su proteklih dana intenzivirani razgovori sa svim članovima sindikata i da je njihova poruka da ovaj zakon ne treba donositi.

“Radnici su protiv ovog zakona, traže da se primijeni postojeći zakon, da se napravi analiza i da vidimo šta bi trebalo, eventualno, mijenjati, ako se saglase socijalni partneri”, rekla je Mišićeva.

Sastanku u Zvorniku na kojem je bilo riječi o novom Zakonu o radu prisustvovali su i generalni sekretar Saveza sindikata Srpske Velka Odžaković i većina predsjednika granskih sindikata.  Srna

Ključne riječi:  , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+