ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Mirjanić sa predstavnicima Agencije za agrarna plaćanja

Objavljeno u PRIVREDA

stevo mirjanicBANJALUKA, Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić sastaće se danas u Beču sa predstavnicima Agencije za agrarna plaćanja Austrije.

Ovaj sastanak najavljen je za 9.00 časova, a u 10.30 časova Mirjanić će se sastati sa predstavnicima Uzgajivača goveda Austrije, najavljeno je iz resornog ministarstva.

Delegacija Vlade Republike Srpske, predvođena premijerom Željkom Cvijanović, juče je u Beču razgovarala sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede, šumarstva i zaštite životne sredine Austrije o unapređenju saradnje u poljoprivredi i prehrambenoj industriji.

Na sastanku, kojem su prisustvovali Mirjanić i ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Igor Vidović, razmotrena je mogućnost potpisivanja memoranduma o saradnji agencija za agrarna plaćanja Austrije i Srpske.

Na osnovu tog memoranduma bila bi upostavljena institucionalna saradnja u oblasti akreditacije platnog sistema, uvođenja procedura i dobrih praksi osiguranja farmera.

Cvijanovićeva je u razgovoru sa potpredsjednikom Privredne komore Austrije Kristoferom Macneterom pozvala članove ovog tijela da posjete Republiku Srpsku da bi se upoznali sa investicionom ponudom u oblastima turizma, energetike i metalskog sektora.  Srna

Ključne riječi:  , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+