ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Mirjanić: Biće nastavljena podrška proizvodnji maline

Objavljeno u PRIVREDA

BANJALUKA, Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić poručio je danas da će Vlada Srpske i resorno ministarstvo nastaviti da podržavaju proizvodnju maline, kako kroz podsticaje koje izdvaja iz agrarnog budžeta, tako i za druge vidove kapitalnih ulaganja.

Na sastanku sa predstavnicima Udruženja malinara Bratunca, Srebrenice i Milića “Vilamet”, istaknuto je da Ministarstvo značajno pomaže proizvodnju maline, ali i drugih poljoprivrednih proizvoda na području ove tri opštine.

Kao posebno važan, istaknut je projekat izgradnje sistema navodnjavanja u Bratuncu vrijedan osam miliona KM, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Ministarstvo će udruženjima hladnjačara sa ovog područja preporučiti da sa proizvođačima postignu dogovor koji će obezbijediti da i ubuduće zajedno rade na proizvodnji i otkupu maline. Srna

Ključne riječi:  , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+