ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Ministarstvo trgovine: Kupili smo više vozila manje vrijednosti

Objavljeno u OSTALO

BANJALUKA – Ministarstvo trgovine i turizma RS saopštilo je danas da je u proteklom periodu kupilo više vozila čija je ukupna vrijednost oko 200.000 KM, a ne dva luskuzna automobila.Резултат слика за predrag gluhakovic

U Ministarstvu su naveli da su na osnovu zadnjeg tendera kupili jedno teretno vozilo vrijedno 48.326 KM i jedan putnički automobil vrijedan 46.374 KM, a koji su namijenjeni za Ugostiteljski servis za potrebe republičkih organa RS i objekata.

Prije ovog, kako navode, ministar trgovine i turizma RS Predrag Gluhaković je tokom juna kupio tri automobila za 114.262 KM.

CAPITAL je juče na osnovu obavještenja o dodjeli ugovora dostpunom na Portalu javnih nabavki BiH objavio da ministar Gluhaković kupuje još jedno skupocjeno vozilo vrijedno 95.000 KM, podsjećajući da je prij mjesec dana kupio i automobil od oko 115.000 KM.

„Nabavka koja je navedena u tekstu u iznosu od 80.940 KM i okarakterisana kao kupovina ”još jedne luksuzne limuzine” odnosi se na nabavku jednog teretnog (Reno Trafik, vrijednost 48.326 KM) i jednog putničkog automobila (Reno Talisman, vrijednost 46.374 KM) namijenjenih za Ugostiteljski servis za potrebe republičkih organa RS i objekata koje opslužuju od Istočnog Sarajeva do Banjaluke. U tekstu se pominje i da je ministar Predrag Gluhaković mjesec dana ranije kupio luksuzni automobil vrijedan skoro 115.000 KM, te nabrajaju automobili i postojeći vozni park koje ministar koristi, što je u potpunosti netačno. Naime, ministar je tokom juna (putem javnih nabavki i u skladu sa Zaključkom Vlade RS) kupio tri automobila za naznačeni iznos od 114.262 KM, tačnije Škodu Superb (vrijednost 57.262 KM) i dvije Škode Rapid (vrijednost 57.000 KM)“, kazali su u Ministarstvu reagujući na pisanje CAPITAL-a.

Dodali su da je istovremeno putem javne licitacije prodata Škoda Oktavija, a Audi A6 je u procesu prodaje, kao vozila koja su korišćena deset godina i čije održavanje iziskuje velike troškove.

 

CAPITAL: M.Č.

 

Ključne riječi:  , , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+