ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Ministarstvo finansija RS na čelu odbora povjerilaca „Banke Srpske“

Objavljeno u FINANSIJE

BANJALUKA – Okružni privredni sud u Banjaluci imenovao je sedmočlani privremeni odbor povjerilaca „Banke Srpske“ u stečaju u kojem će biti  predstavnici Ministarstva finansija RS, Investiciono – razvojne banke RS, grada Banjaluka, radnika banke, banjalučkog „Vodovoda“ i Garantnog fonda RS.

Rješenjem Okružnog privrednog suda od 6. oktobra u privremeni odbor povjerilaca imenovan je predstavnik Ministarstva finansija Svetozar Vukelić koji će ujedno biti i predsjednik odbora.

Pored njega, članovi odbora biće i predstavnik Fonda stanovanja RS, kojim upravlja IRB, Antonija Dulić, direktor Garantnog fonda RS Radivoja Krčmar, predstavnik grada Banjaluka Jasminka Šironjić, predstavnik „Vodovoda“ Vesna Matić, Vinka Vučenović, radnik banke i Rusmira Murić iz Cazina.

Članovi odbora primaće naknadu od 200 KM, a predsjednik 250 KM po sjednici.

„Odluka o imenovanju privremenog odbora povjerilaca ostaje na snazi dok Skupština povjerilaca ne izabere odbor povjerilaca“, navodi se u rješenju i dodaje da je prva sjednica zakazana za 24. oktobar.

Skupština povjerilaca na izvještajnom ročištu u septembru nije izabrala Odbor povjerilaca zbog čega je sudija donio rješenje o imenovanju privremenog odbora.

CAPITAL: M. Čigoja

 

Ključne riječi:  , , , , , , ,

Komentari |


Komentari (1)

  • patriota

    U clanku nije napisano da ce biti isplaceni od stecajne mase po svakoj sjednici 1450 KM i stavljeni u prvu isplatu.Sramota Privrednog okruznog suda u Banja Luci jer nijedan imemovani clan nije imao svoj novac u banci osim mozda ovog radnika banke.Tu se biraju povjerioci koji imaju blokiran novac jer mogu ublaziti taj minus u svom zivotu a sigurno ce bolje misliti o tom novcu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+