ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Makedonija: Danas počinje rasprava o budžetu u Sobranju

Objavljeno u FINANSIJE, VIJESTI IZ SVIJETA

SKOPLJE,  U makedonskom Sobranju danas počinje rasprava o Prijedlogu izmjena i dopuna budžeta Makedonije za 2017. godinu, prema kome se rast sa tri smanjuje na 2,2 odsto, dok deficit zadržava predviđeni nivo od 2,9 odsto bruto društvenog proizvoda.

Rebalans budžeta, koji je predložila nova vlada Zorana Zaeva, nalazi se na dnevnom redu skupštinske Komisije za finansije i budžet.

Vlada je ukinula sva neproduktivna trošenja poput službenih putovanja, prezentacija, privrednih promocija i reklamiranja.

Prema Prijedlogu budžeta, obezbijeđena su sredstva za ukidanje radio-difuzne takse, za subvenciju minimalnih plata, kao i za trajno rješavanje problema sa radnicima u stečaju.

Ukupni prihodi u budžetu Makedonije projektovani su na tri milijarde evra, a rashodi na 3,3 milijarde evra. Srna

Ključne riječi:  , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+