ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Lukić: Realizovani strateški ciljevi broja zaposlenih

Objavljeno u OSTALO

narodna skupstinaBANJALUKA, Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Slavica Lukić smatra da su u 2011. i 2012. godini realizovani svi strateški ciljevi u pogledu zadržavanja postojećeg broja zaposlenih i otvaranja novih radnih mjesta u Republici Srpskoj.

Lukićeva je istakla da Strategija zapošljavanja Srpske 2011-2015, za period 2011-2012. godine, dala očekivane rezultate.

Tokom rasprave u parlamentu o Informaciji o realizaciji Strategije, poslanik DNS-a Svjetlana Sredić rekla je da je realizacija Strategije dala efekte, samim tim što je zaustavljen rast nezaposlenosti u Srpskoj.

“Nije potrebno revidirati ciljeve Strategije, već podrobnije analizirati efekte svih mjera”, istakla je Sredićeva.

Radomir Pašić iz SDS-a smatra da strategija nije dovela do poboljšanja u odnosu na prethodno stanje, jer, kako je naveo, nije smanjen broj nezaposlenih, niti povećan broj zaposlenih u Srpskoj.

Poslanik PDP-a Diana Čekić smatra da je informacija trebalo da sadrži podatak o broju upisanih učenika u srednje škole i studenata na fakultete za određena zanimanja, ističući da u Srpskoj nije bilo zapošljavanja u realnom sektoru.

“Upisna politika mora se uskladiti sa potrebama na tržištu rada, jer se sa pravom postavlja pitanje treba li nam ovoliko visokoškolskih ustanova, zato što je zabilježeno povećanje broja nezaposlenih sa visokom stručnom spremom”, naglasila je Čekićeva.  Srna

Ključne riječi:  , , ,

Komentari |


Komentari (1)

  • TANDARA-MANDARA

    Ova kao da je sa marsa sišla, pa narodu pije i ispira mozak!!!!!! Koga više možete zaluđivati praznim frazama.
    Koje ”crne strateške ciljeve”????????? ZADUŽIVANJE…..KREDITI KAO I OVAJ OD RUSA…DA OSTNEMO JOŠ KOJI DAN DIŠEMO NA ŠKRGE….VRIJEME TI JE DA ODEŠ ŠTO PRIJE TO BOLJE ZA NAROD!!!!DOSTA JE MAGLEEEEE…TI NE ZNAŠ ŠTA ZNAČI NEMATI JER IMAŠ HILJADE KM ZA TO ŠTO ”BACAŠ MAGLU U OČI”!!!!
    NE JAVLJAJTE SE TEREN VAM SVE GOVORI ….NEZAPOSLENOST,,,

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+