ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

“Lufthanza” preuzima i “Brisel erlajnz”

Objavljeno u OSTALO

BERLIN, Dogovor o preuzimanju avio-kompanije “Brisel erlajnz” od strane njemačke “Lufthanze” značiće da će “Jurovings”, koji je njen ogranak, naredne godine biti dvostruko veći i to je dio planova grupacije da se izbori sa sve jačom konkurencijom u evropskom vazdušnom saobraćaju.

“Lufthanza” je danas saopštila da iskoristiti mogućnost da otkupi preostalih 55 udjela u “Brisel erlajnzu” za 2,6 miliona evra.

Nakon kupovine, ime “Brisel erlajnz” će ostati ali će belgijska avio-kompanija letjeti pod okriljem “Jurovingsa”.

U protekloj deceniji niskobudžetne avio-kompanije “Rajaner” i “Izidžet” vrlo brzo su se razvile i dominiraju evropskom tržištem kratkih letova. U prošloj godini situaciju za evropske avioprevoznike dodatno su otežali bezbjednosne zabrinutosti, izlazak Britanije iz EU i sve manja cijena avionskih karata.

“U proteklih nekoliko godina konkurencija je sve jača i to je razlog zašto nam je neophodna konsolidacija. Uvjeren sam da će u narednim godinama biti još konsolidacija i jaki će postajati jači i veći”, naglasio je direktor “Lufthanze” Karsten Špor.

Prema njegovim riječima, preuzimanje “Brisel erlajnza” znači da će grupacija “Lufthanza”, pod koju spadaju “Svis internešnel erlajnz” i “Austrijan erlajnz”, naredne godine imati do 700 aviona. Oko 180 letjelica pripada “Jurovingsu”. Rojters

Ključne riječi:  , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+