ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Ljajić: Zaštititi zaposlene i dobavljače Agrokora

Objavljeno u OSTALO

BEOGRAD, Ministar trgovine i turizma Srbije Rasim Ljajić izjavio je uoči sutrašnjeg sastanka sa kolegama iz Slovenije, BiH i Crne Gore o poslovanju koncerna “Agrokor” da očekuje da svaka zemlja istakne šta je učinila na stabilizaciji poslovanja i da li postoji nešto što može zajednički da se uradi da se zaštite zaposleni i dobavljači.

Govoreći o regionalnoj poruci koja će biti upućena sa sutrašnjeg sastanka u Beogradu, Ljajić kaže da svi imaju ekonomske interese koje treba zaštititi i očekuje da sve države pribjegnu mjerama zaštite.

On je rekao za Radio-televiziju Srbije da je na sastanku u Sarajevu zaključeno da je važno spriječiti priliv sredstava iz “Merkatora” u Srbiji u Hrvatsku ili neku drugu državu.

LJajić je ukazao na to da je svaka država autonomna i da je Srbije time što je prva započela konsultacije sa “Merkatorom” i dobavljačima pokazala da krajnje odgovoran pristup problemu.

“Reč je o kriznoj situaciji. Nemamo potrebe ni za kakvim radikalnim merama s obzirom na to da `Merkator` posluje stabilno, izmiruje potrebe sa manjim dobavljačima, sa velikim dobavljačima ima posebne ugovore. Dok je sve u granicama zakona, nemamo potrebe za nekim merama”, objasnio je Ljajić. Srna

Ključne riječi:  , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+