Capital.ba

Kurs dinara 123,93

27.01.2017. / 12:41

BANJALUKA, Dinar je danas nastavio mirovanje prema evru i zvanični srednji kurs iznosi 123,9315 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

BEOGRAD, Dinar je prema evru slabiji za 0,4 odsto nego prije mjesec dana, a na godišnjem nivou je slabiji za 0,7 odsto.

Indikativni kurs dinara prema dolaru je pao za 0,6 procenata na 115,9756 dinara za jedan dolar.

Dinar je prema američkoj valuti jači za 1,9 odsto nego prije mjesec dana, dok je na godišnjem nivou slabiji za 2,3 procenta.

NBS je juče prodala 15 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu kako bi spriječila veće dnevne oscilacije kursa, a od početka 2017. godine je prodala u te svrhe 225 miliona evra.

Najniža vrijednost dinara prema evru u 2017. godini bila je 23. januara, kada je kurs iznosio 123,9794 dinara za evro, a najviša je zabilježena prvog radnog dana u novoj godini, 4. januara, kada je jedan evro koštao 123,4512 dinara. Tanjug

 

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!