ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Kupovinom Opela u PSA žele “pokoriti svijet”

Objavljeno u OSTALO, VIJESTI IZ SVIJETA

BANJALUKA, Nedavnom kupovinom kompanija Opel (i Vauxhall) u francuskoj automobilskoj grupaciji PSA okreću se globalnoj ekspanziji koja bi trebala biti realizovana narednih godina.

Nakon završetka 2,2 milijarde evra vrijednog posla oko kupovine automobilskih kompanija Opel i Vauxhall (što je naziv Opela u Velikoj Britaniji), koje su dugi niz godina bile pod okriljem General Motorsa, francuska automobilska grupacija PSA svojim se ukupnim kapacitetima značajno primaknula koncernu Volkswagen koji je i dalje najveći evropski proizvođač automobila.

Jean-Philippe Peugeot je u izjavi za njemački magazin Welt am Sonntag izjavio da grupacija PSA sa dva nova branda pod svojim kišobranom, korak po korak, sada ima sve potrebne preduslove da uskoro „pokori svijet“.

Iako je PSA s General Motorsom o kupovini Opela pregovarala i prije 2012. godine, kada je između dvije grupacije potpisan ugovor o tehničkoj saradnji i razvoju zajedničkih modela, Jean-Philippe Peugeot je rekao da tada nije bilo pravo vrijeme za realizaciju posla nakon kojeg je PSA pojačan sa dvije nove marke.

Svoje viđenje oko kupovine Opela ima i Robert Peugeot koji je rekao da PSA sada ima mogućnost da na svom ključnom tržištu proizvede najmanje tri miliona automobila, što je karakteristično za sve velike proizvođače automobila.

“Napravili smo dobar posao. Budući profit grupacije PSA biće značajno veći, jer je Opel na njemačkom tržištu godišnje prodavao više automobila nego Peugeot, Citroën i DS zajedno, a slično je bilo i na tržištu Velike Britanije na kojem je godišnji plasman Vauxhalla bio veći od plasmana PSA grupacije”,
objasnio je Robert koji u PSA obavlja funkciju predsjednika Odbora za strategiju. Klix.ba

 

Ključne riječi:  , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+