ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Krizni porez u Crnoj Gori može potrajati

Objavljeno u FINANSIJE

crna goraPODGORICA, Krizni porez u Crnoj Gori može potrajati i više od godinu, jer od oporezivanja kako sada stvari stoje neće se popuniti rupe u budžetskoj kasi, smatra slovenački ekonomski analitičar, Jože Mencinger.

“Mislim da možete očekivati da će te mjere biti na duži rok, pogotovo jer su vam stope veoma niske. Ovo što sada dobijate od kriznog poreza je veoma mali dio, a zaposlenost u poređenju sa nezaposlenima je veoma niska, a broj penzionera vam raste, a od tih poreza vjerovatno uplaćujete penziono osiguranje”, rekao je Mencinger Radiju Antena M.

Slovenački ekonomista komentarisao je i javni dug Crne Gore i kazao da je on iznenađujuće nizak u odnosu na prosjek zemalja Evropske unije.
Novi obračun plata počinje u petak pa će se na sve zarade preko 720 evra bruto, odnosno 480 evra neto, primjenjivati poreska stopa od 15 odsto.
Prema riječima Mencingera, to što se Vlada odlučila na nepopularne poreze koji će opteretiti građane nije strano ni zemljama u okruženju.
On je kazao da dobrih mjera nema, prenose agencije.

Ključne riječi:  , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+