ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Krediti EBRD-a za male hidroelektrane

Objavljeno u ENERGETIKA, FINANSIJE

SKOPLJE, Evropska banka za obnovu i razvoj /EBRD/ podržaće sa šest miliona evra kredita izgradnju malih hidrocentrala u Makedoniji.

Sredstva su odobrena privatnom investitoru – konzorcijumu “Fero invest” – “Granit”, koji će u narednom periodu izgraditi sedam malih hidrocentrala u krajnjem sjeveroistočnom i krajnje jugozapadnom dijelu Makedonije, sa godišnjom proizvodnjom 22.151 megavat-časova i instaliranog kapaciteta 5.454 kilovat-časova.

Makedonski ministar ekonomije Fatmir Besimi, koji je sa predstavnicima EBRD potpisao sporazum, izjavio je da izgradnja sedam malih hidrocentrala košta 11,5 miliona evra, a da su privatni investitori obezbijedili 5,5 miliona evra.

U Makedoniji su do sada realizovana četiri tendera za izgradnju 47 malih hidroelektrana, vrijednosti oko 60 miliona evra, a koji treba da budu završeni u naredne tri godine.

Besimi je rekao da će peti tender, na kome se nude još 44 lokacije za izgradnju elektrana, biti završen do maja.

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+