Kooperativna proizvodnja kornišona ove godine i u Krupi na Uni
31.03.2016. / 16:25
KRUPA NA UNI, Poljoprivredni proizvođači iz opštine Krupa na Uni ove godine uključiće se u kooperativnu proizvodnju krastavaca kornišona, rekao je upravnik njemačke firme “Karl Kine” za BiH Boško Čoprka.
On je naveo da će u proizvodnju krastavaca biti uključeno 10 proizvođača.
“Smatramo to dobrim rezultatom jer prošle godine nismo bili prisutni u ovoj opštini ali su proizvođači čuli za dobra iskustva iz susjednih opština pa su iskazali interesovanje nakon čega smo održali prezentaciju u februaru”, rekao je on.
Za proizvođače će biti obezbijeđen potreban repromaterijal koji će otplaćivati kroz isporuku krastavaca.
Šef opštinskog Odsjeka za privredu, infrastrukturu i finansije Ljiljana Basarić potvrdila je da je ugovore već ovjerilo pet proizvođača.
Basarićeva kaže da je u opštinskom pravilniku za podsticaje u poljoprivredi koji je u formi prijedloga, predviđen i podsticaj za proizvodnju krastavaca.
“Ove godine, u dijelu podsticaja za proizvodnju povrća planirali smo i krastavce kornišone upravo zbog najave pokretanja kooperativne proizvodnje”, rekla je Basarićeva.
Pravilnikom, koji treba da bude usaglašen na sjednici lokalnog parlamenta, predviđen je podsticaj za minimalno jedan dunum krastavaca u iznosu 100 KM po dunumu. Srna
Tagovi: kornisonikrastavackrupa na uniproizvodnja
Povezane vijesti
Komentari
Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]