ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Kineski telekomunikaconi gigant otpušta 3.000 radnika

Objavljeno u POSAO, TELEKOMUNIKACIJE i IT, VIJESTI IZ SVIJETA

HONGKONG, Kineski proizvođač telekomunikacione opreme ZTE, koji je suočen sa trgovinskim sankcijama SAD, ukida oko 3.000 radnih mjesta, od čega petinu u posrnulom poslovanju sa mobilnim telefonima u Kini, saopštili su danas neimenovani izvori iz te kompanije.

ZTE-ovo globalno poslovanje za proizvodnju mobilnih telefona će ukinuti 600 radnih mjesta ili 10 odsto od ukupnog broja zaposlenih, a najveći dio rezova biće realizovan u Kini, gdje gubi tržišni udio, javlja agencija Rojters.

Menadžer ZTE-a u jednom od međunarodnih ogranaka kompanije kaže da mu je naloženo da otpusti 10 odsto zaposlenih do kraja januara.

“Takođe su mi data imena ljudi koji moraju otići, jer su pokušali da apliciraju za posao kod rivala, Huawei, i zbog toga su označeni kao ‘nestabilni faktori'”, izjavio je menadžer, tražeći da ostane anoniman.

ZTE je jedini kineski prodavac smartfona sa značajnim 10-procentnim udjelom na tržištu SAD, navodi Rojters.

Američko ministarstvo trgovine je u martu prošle godine uvelo zabranu na izvoz proizvoda američkih kompanija kineskom ZTE, pošto je ta kompanija navodno prekršila sankcije Vašingtona protiv Irana. Rojters

 

 

Ključne riječi:  , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+