ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Kineska kompanija gradi međunarodni aerodrom

Objavljeno u VIJESTI IZ SVIJETA

PEKING, Kineska kompanija dobila je ugovor vrijedan 900 miliona evra za izgradnju novog međunarodnog aerodroma u sudanskoj prijestonici Kartumu.

U saopštenju objavljenom na svojoj ineternet stranici ogranak kineske kompanije za izgradnju komunikacija navodi da će izgraditi pistu dovoljno dugu da na nju slijeće avion “erbas A380”, putnički terminal, kontrolni toranj i druge objekte.

“Po okončanju projekta biće u značajnoj mjeri uvećan stepen internacionalizacije Kartuma, dok će biti uvećan i uticaj kineske kompanije za gradnju komunikacija na sudanskom tržištu”, navodi se u saopštenju.

Sudan je u 2010. godini bio šesti po količini nafte izvezene u Kinu i Peking nastoji da izgradi odnose sa liderima na jugu te zemlje.

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+