ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Kamata na kreditne kartice 24,68 odsto

Objavljeno u FINANSIJE

BEOGRAD, Prosječna kamata na kreditne kartice na dug u dinarima kod banaka u Srbiji na kraju 2010. je iznosila 24,68 odsto, povećanje od 0,08 procentnih poena tokom četvrtog tromjesečja lani, pokazala je anketa NBS.

Kamatne stope su se kretale u rasponu od 19 odsto u “Unikredit banci”, do 32,20 odsto u “Banci Inteza”, pri čemu je najveći broj banaka, njih 21, primjenjivala kamatne stope između 20 i 26 odsto

Kreditne kartice s fiksnim kamatnim stopama imaju u svojoj ponudi JUBMES banka i “Prokredit banka”, dok “Univerzal banka” referentnu osnovu uvećava za fiksnu kamatnu maržu.

Prosječna zatezna kamatna stopa na dug u dinarima je na kraju 2010. iznosila 42,11 odsto, što je povećanje od 0,01 procentnih poena u četvrtom kvartalu.

Kreditne kartice u ponudi ima 30 banaka.

Četiri banke obračun kamate na dug u evrima i na dug u dinarima vrše primjenom različitih kamatnih stopa – “AIK banka”, “Banka Inteza”, “Poštanska štedionica” i JUBMES banka.

Prosječna redovna kamatna stopa na kreditne kartice na dug u evrima na kraju 2010. iznosila je 19,76 odsto, i smanjena je za 0,75 procentnih poena u posljednjem tromjesečju.

Kamatne stope su se kretale u rasponu od 15 odsto u “AIK banci” do 26 odsto u “Vojvođanskoj banci”.

Kreditne kartice s fiksnim kamatnim stopama ima u svojoj ponudi JUBMES banka.

Prosječna zatezna kamatna stopa na dug u evrima je na kraju 2010. iznosila 23,15 odsto, i ostala je nepromjenjena tokom četvrtog kvartala.  Tanjug

Komentari |


Komentari (1)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+