“Jat ketering” nastavlja sa radom
05.03.2010. / 16:13
BEOGRAD, “Jat ketering” spreman je da u što skorije vrijeme ponovo krene s poslom, pošto su nadležni u “Jat ervejzu” izmirenjem dijela duga pokazali dobru volju.
“Nadamo se da će ‘Jat Ketering’ uspeti da prevaziđe veći deo nagomilanih problema i da će svoje poslovanje nastaviti kao konkurentna, međunarodno priznata firma na tržištu”, saopštila je Sindikalna organizacija “Jat keteringa”.
Zaposlenima “Jat keteringa” juče je uplaćen novac u vrijednosti jedne mjesečne zarade, izjavila je predsjednica Sindikalne organizacije tog preduzeća Biljana Slavujević i izrazila očekivanje da će Vlada Srbije ispuniti obećanje i da će tom preduzeću biti isplaćen dug “Jat ervejza” i sve zaostale zarade.
Ona je kazala da “Jat keteringu” treba da bude isplaćen dug “Jat ervejza” od oko 30 miliona dinara i da je današnja uplata samo “jedan mali dio” toga. “Imamo nekih naznaka da će i ostali deo novca biti uplaćen u narednih nekoliko dana i zbog toga smo trenutno obustavili sve aktivnosti oko organizovanja novog protesta”, rekla je Slavujevićeva.
Ona je navela da je dug “Jat ervejza” ranije iznosio 41 milion dinara i da je u prethodnom periodu smanjen na 30 miliona.
Radnici “Jat keteringa” su 1. marta protestovali ispred Vlade Srbije i tog dana je sa Ministarstvom za infrastrukturu dogovoreno da se do 3. marta ispune zahtjevi radnika tog preduzeća. Tanjug
Komentari
Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]