ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Izgradnja najvećeg aerodroma na svijetu u Istanbulu

Objavljeno u VIJESTI IZ SVIJETA

aerodromISTANBUL, Gradnja trećeg istanbulskog aerodroma teče planiranim tokom, a trenutno na tom mega projektu radi blizu 13.000 radnika iz 15 država svijeta.

Prvi dio budućeg najvećeg aerodroma na svijetu će biti otvoren u februaru 2018. godine. O veličini, govore slike iz ptičije perspektive, a prvi dio aerodroma će imati kapacitet od 200 miliona putnika godišnje. U predstojećem periodu najvećih radova na izgradnji aerodroma će raditi i do 30.000 ljudi.

Riječ je o projektu vrijednom 10,25 milijardi evra i aerodromu koji će po svom obimu i sadržaju biti mali grad i imati godišnji kapacitet od 150 miliona putnika. Parking prostor za 500 aviona i 70.000 vozila, šest pisti i 12 taksi putevai su samo neki od njegovih sadržaja u izgradnji na 76,5 miliona metara kvadratnih prostora.

Lokalne vlasti i izvođači radova posebnu brigu vode i o zaštiti okoline pa svako prenosivo stablo presađuju na druge lokacije u Istanbulu, a najavljeno je i zasađivanje po pet sadnica za svako staro stablo koje će biti posječeno. Svako posječeno stablo se zavodi u evidenciju i shodno tome je najavljena sadnja više od 10 miliona sadnica na različitim lokalitetima u Turskoj. Nezavisne novine

Ključne riječi:  , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+