ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Iz Rusije `pobjegla` 151 milijarda dolara

Objavljeno u FINANSIJE, VIJESTI IZ SVIJETA

moskvaMOSKVA, Odliv kapitala iz Rusije, na koji su uticali kriza u Ukrajini i slabljenje rublje, dostigao je 151 milijardu dolara 2014. godine, saopštila je Centralna banka u Moskvi.

Odliv kapitala bio je za 2,5 puta veći nego 2013, kada je dostigao 61 milijardu dolara. Ukupna trgovinska razmjena Rusije iznosila je 56,7 milijardi dolara u 2014, u odnosu na 34,1 milijardi dolara 2013. godine.

Centralna banka je krajem decembra prošle godine prognozirala odliv kapitala od 128 milijardi dolara, ali je na konačni iznos uticalo slabljenje rublje.

U posljednjem kvartalu prošle godine odliv kapitala iznosio je 72,9 milijardi dolara, u odnosu na 16,9 milijardi dolara koliko je iznosio u istom periodu prethodne godine.

Centralna banka je najavila da bi situacija u 2015. trebalo da se poboljša, mada neki ekonomski stručnjaci smatraju da će odliv ruskog kapitala nastaviti da bude “izuzetno veliki”. Beta

Ključne riječi:  , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+