ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Iskoristiti iskustvo kompanije “Mekorot”

Objavljeno u PRIVREDA

BANJALUKA, Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je danas u Banjaluci sa predstavnicima izraelske nacionalne kompanije za vodosnabdijevanje “Mekorot” o unapređenju vodosnabdijevanja i navodnjavanja u poljoprivredi Republike Srpske na osnovu iskustava ove kompanije u Izraelu, načinima realizacije projekata u Srpskoj i o izvorima finansiranja.

Na sastanku je bilo riječi i o tretmanu otpadnih voda u gradskim područjima u Republici Srpskoj, a predsjednik Republike naglasio je da Srpska može da iskoristi iskustva “Mekorota” i resurse koje ima, uz uvjerenje da će planirani projekti biti realizovani.

“U tom smislu, ukazano je na iskustvo koje Republika Srpska može da stekne kroz ove aktivnosti, što će joj koristiti prilikom apliciranja za projekte iz ove oblasti, koji će biti dostupni tokom napretka BiH prema članstvu u Evropskoj uniji”, navedeno je u saopštenju  iz Kabineta predsjednika Republike Srpske.

Dodik je pozdravio dolazak ekspertskog tima “Mekorota” u Republiku Srpsku i saradnju koju ova kompanija ostvaruje sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske.

Na sastanku sa Dodikom delegaciju izraelske nacionalne kompanije za vodosnabdijevanje “Mekorot” predvodio je predsjedavajući kompanije Aleks Vižnjicer. Srna

Ključne riječi:  , , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+