ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Inovativnim kompanijama iz BiH uskoro dostupna sredstva Challenge fonda

Objavljeno u TELEKOMUNIKACIJE i IT

SARAJEVO, Inovativnim kompanijama iz Bosne i Hercegovine uskoro će biti dostupna sredstva Challenge fonda, najavljeno je iz  Sarajevske regionalne razvojne agencije (SERDA).  

Challenge to Change, C2C, program uspostavljen je zahvaljujući sredstvima Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju – Sida/Ambasade Švedske u Bosni i Hercegovini. Implementatori C2C programa su SERDA i Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća-RARS. Partner u projektu je i Region Ostergotland, Istočna Švedska. Glavni cilj projekta je jačanje privrednog razvoja u Bosni i Hercegovini, kao i saradnje Švedske i Bosne i Hercegovine.

Ukupni budžet Challenge to Change programa je 30 miliona švedskih kruna, oko 3,2 miliona eura. C2C će biti dostupan mikro, malim i srednjim preduzećima iz cijele BiH, ali i Švedske, kao i startupima koji imaju inovativne poslovne ideje, proizvode ili usluge koji mogu dovesti do povećanja broja zaposlenih, povećanja konkurentnosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BiH.

Kompanije koje zadovolje uspostavljene kriterije moći će dobiti grant sredstva u iznosu maksimalno 30.000 eura, što predstavlja  50 posto ukupne investicije. Objava prvog javnog poziva predviđena je za  kraj aprila ove godine.

Nadamo se da će C2C program doprinijeti povećanju broja zaposlenih, učešću žena u ekonomskom razvoju, kao i sveukupnom ekonomskom rastu – navode iz SERDA-e. Fena

 

Ključne riječi:  , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+