ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Imovina „Agrosemberije“ prodata za 230.000 KM

Objavljeno u PRIVREDA

BIJELJINA – Imovina Poslovnog zadružnog saveza „Agrosemberija“ koja se nalazi u tri semberska sela prodata je danas za 229.000 KM.

Na licitaciji u Osnovnom sudu u Bijeljini prodata je imovina u Glavičicama, Velikoj Obarskoj i Gornjem Dragaljevcu, dok nije bilo zainteresovanih kupaca za zadružnu imovinu u Amajlijama i Velinom Selu.

Zadružnu imovinu u Glavičicama, procijenjenu na 85.830 KM kupio je Boban Tanasić iz Johovca za polovinu vrijednosti, odnosno za 43.000 KM.

Imovinu u Velikoj Obarskoj, koja je bila procijenjena na 292.112 KM, kupilo je preduzeće „Krstić Ž“ iz Velike Obarske za 147.000 KM.

Za zadružnu imovinu u Gornjem Dragaljevcu hipotekarni povjerilac prvog reda, Pavlović banka, ponudila je 37.400 KM, ali je bolju ponudu imao Pantelija Simić koji je bio spreman da plati 39.000 KM.

Ostala je neprodata zadružna imovina u Amajlijama, procijenjena na 100.708 KM, i imovina u Velinom Selu, procijenjena na 114.997 KM.

Nova licitacija zakazana je za 14. novembar.

Direktor PZS „Agrosemberija“  Mile Mirković izjavio je nakon licitacije da je nezadovoljan odnosom resornog ministarstva prema zadružnoj imovini u Semberiji, istakavši da nije dobio ni odgovor Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS na prigovor koji je pravovremeno uputio ovom minstarstvu.

„Faktičko i upisano stanje u zemljišnim knjigama se ne slažu. Insisitirali smo na utvrđivanju faktičkog stanja i upisu svojine na izvršenika, na PZS „Agrosemberija“. Kad je trebalo da uknjižimo imovinu koja nam je bila na raspolaganju, to nam nije dozvoljeno, a sada se dozvoljava da se prodaje imovina nad kojom smo imali pravo raspolaganja. Neke stvari se sijeku poprijeko i mimo svake logike“, kaže Mirković.

Mirković tvrdi da je kojim slučajem sva raspoloživa zadružna imovina bila uknjižena na PZS „Agrosemberija“, u tom slučaju bi sa raspoloživom imovinom, čija je procijenjena knjigovodstvena vrijednost iznosila 5,3 miliona KM, mogli biti namireni svi povjerioci i ne bi došlo do gašenja zadružnog sektora u Semberiji.

CAPITAL: Lj.Lj.

Ključne riječi:  , , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+