Capital.ba

Hrvatski hotel traži radnika, plata 2.600 evra

03.08.2016. / 8:15

HRVATSKA, Prvi čovjek hrvatske Jadranke, koja upravlja luksuznim hotelima, kaže da mu nije problem kada ga napusti direktor hotela, ali da je problem ako ode šef kuhinje.kuhinja_PR

Sanjinu Šoliću, kako navodi u intervjuu hrvatskom Jutarnjem listu, prilične glavobolje zadaje kada treba da pronađe dobrog šefa kuhinje, iako im plate dosežu i 20.000 kuna (2.600 evra).

“Da, to je nevjerovatno. Iskreno, meni su u mnogim segmentima bitniji šefovi kuhinje od direktora hotela. Dobrog direktora puno je lakše naći od dobrog kuvara. Ako me napusti direktor, ja se snađem, ali ako mi ode šef kuhinje, e to mi je problem”, navodi on.

Na pitanje koliko je njihova zarada, Šolić navodi da to sve zavisi od radnog mjesta i kvalifikacija.

“Prosječna osnovna plata za uobičajeno radno vrijeme je 800 evra, ali tu su još i prekovremeni sati, uvećanja za vikende i praznike… Kad su u pitanju kuvari, plate su različite, pa tako ima kuvara koji na tržištu rade za 5.000 kuna, ali i onih koji mogu dobiti do 20.000 kuna. S desetak hiljada kuna osnovne plate danas se svakako može dobiti dobar šef kuhinje”, navodi on. ATV

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!