ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Hotel Pino Nature nominovan za Europen Hotel Design Awards

Objavljeno u OSTALO

SARAJEVO, U Londonu se 21. novembra održava EDHA 2016 (Europen Hotel Design Awards), a među nominovanim objektima za nagradu za najbolji novoizgrađeni objekat je i sarajevski hotel Pino Nature koji se nalazi na Trebeviću.  pino-nature

Hotel Pino je sa još šest objekata nominovan u kategoriji “Newbuild”. Podsjećamo da se za dizajn interijera objekta pobrinuo renomirani bh. arhitekta Amir Zec.

Hotel je do sada nagrađen na bijenalu arhitekture u Veneciji, a također je nominovan u grupu najboljih evropskih hotela po izboru posjetilaca stranice tophotel.de.

“Pino tim ne samo da je ponosan nego je ogromna čast, ali i velika odgovornost biti jedan od najnagrađivanijih hotela u regiji, pa možda i Evropi u samo osam mjeseci nakon otvorenja hotela. Mnoge poznate ličnosti, među kojima i saudijski princ, prilikom posjete Sarajevu nisu propustile priliku obići hotel Pino. Čast nam je što već polako turisti, a i domaće stanovništvo Pino Nature Hotel kao samu građevinu doživljavaju kao zaštitini znak Sarajeva odnosno Trebevića, konstantno praveći razglednice i slikajući se ispred objekta”, kazala je za Klix.ba Aida Terzić iz Relax Toursa, agencije koja je investitor ovog objekta.

Europe Hotel Design Awards se dodjeljuju za izuzetan dizajn i arhitekturu hotela, u čast arhitekata i dizajnera. Nagrade se dodjeljuju za kreativnost, inovativnost i izvrsnost kroz trinaest različitih kategorija.

Pobjednici će biti objavljeni u Park Plaza Westminster Bridge u ponedjeljak 21. novembra u Londonu.

Podsjećamo, Pino Nature Hotel otvoren je 08. januara ove godine. Hotel je smješten u borovoj šumi, na prostoru nekadašnjeg omiljenog odredišta Sarajlija, hotela Prvi šumar.

Ovo moderno zdanje zadovoljava najstrožije svjetske standarde u hotelijerstvu, a već je osvojilo simpatije građana. Klix

Ključne riječi:  , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+