ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Gradska uprava Zenice pomoći će malinarima u prevazilaženju problema otkupa

Objavljeno u PRIVREDA

ZENICA,  Gradska uprava Zenice pomoći će lokalnim proizvođačima malina u prevazilaženju problema nastalih oko utvrđivanja otkupne cijene uroda. 

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović na skupu s malinarima održanom u sali Gradskog vijeća obećao je izdvojiti poticajna sredstva za proizvođače maline s područja grada Zenice, da bi pomogao u rješavanju problema uzrokovanog trenutno niskom otkupnom cijenom tog voća.

– Grad Zenica učinio je sve što je u njegovoj nadležnosti i čak više od toga kako bi omogućio proizvođačima maline da osiguraju kvalitetnu egzistenciju od svoga rada. Obećavam da ćemo na sve načine pomoći malinare, jer smo izdvojili nikad veća sredstva za ovu oblast i nastojimo više vratiti poljoprivrednicima i selu – kazao je gradonačelnik Kasumović.

U Gradskom vijeću Zenice mjesecima je vođena rasprava o značajno povećanim budžetskim sredstvima za razvoj poljoprivrede.

Mnogi vijećnici tražili da se veći dio tih sredstva preusmjere na druge potrebe lokalne zajednice. Fena

Ključne riječi:  , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+