ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Gerhard Roiss postaje glavni izvršni direktor OMV-a

Objavljeno u VIJESTI IZ SVIJETA

BEČ, Gerhard Roiss, počevši sa 1. aprilom, preuzeće ulogu glavnog izvršnog direktora austrijskog energetskog giganta OMV-a.
Iz OMV-a su poručili da je od 2002. Roiss bio je zamjenik predsjedavajućeg Izvršnog odbora odgovaran za segment Prerade i trgovine (R&M) uključujući i petrohemiju. Prije toga, Roiss je bio na čelu segmenta Istraživanja i proizvodnje (E&P). “OMV je jačao iz godine u godinu o čemu svjedoče i naši rezultati. Nedavna akvizicija turske kompanije Petrol Ofisi takođe nam je omogućila da značajno proširimo našu ulogu na rastućem turskom tržištu. Naša zadaća sada je konsolidovati tri ključna tržišta i povećati sinergijski potencijal koji je proizašao iz integrisane energetske grupe”, rekao je Roiss na konferenciji za medije u Beču prilikom preuzimanja pozicije glavnog izvršnog direktora. Poslovni.hr

Ključne riječi:  

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+