ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Funta najslabija od oktobra

Objavljeno u FINANSIJE, VIJESTI IZ SVIJETA

LONDON, Britanska funta je danas pala na najniži nivo od oktobra, pošto su izjave premijera Tereze Mej izazvale bojazan da će Velika Britanija izgubiti pristup jedinstvenom evropskom tržištu, javlja njujorška agencija “Blumberg”.

Funta je oslabila u Londonu za 0,9 odsto prema dolaru, na 1,2174 dolara, najniži nivo od oktobra, nakon što je Mejova u jučerašnjem intervjuu za “Skaj njuz” nagovjestila da će Velika Britanija vjerovatno napustiti i jedinstveno evropsko tržište robe i usluga.

Ona je rekla da Britanija neće pokušati da zadrži “komadiće” evropskog članstva nakon što izađe iz EU.

Od odluke Britanije da istupi iz Evropske unije 23. juna prošle godine, funta je izgubila gotovo petinu vrijednosti prema dolaru, navodi američka agencija AP. Nezavisne novine

 

Ključne riječi:  , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+