ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

“Ford” otpušta deset odsto radnika

Objavljeno u POSAO, VIJESTI IZ SVIJETA

VAŠINGTON, Američki automobilski gigant “Ford” saopštio je da će otpustiti nekoliko hiljada radnika širom svijeta i umanjiti svoju radnu snagu za oko deset procenata, piše “Vol strit džurnal”.

Izvor je potvrdio agenciji AFP da su masovna otpuštanja planirana u narednih nekoliko dana i da bi moglo da bude obuhvaćeno oko 20.000 zaposlenih.

“Ford” je drugi po veličini američki proizvođač automobila i zapošljava 202.000 radnika u svijetu.

Ove informacije objavljene su u vrijeme kada se kompanija suočava sa usporenom prodajom automobila poslije nekoliko godina rasta.

Ovaj proizvođač je u aprilu prodao 214.695 vozila, što je za 7,2 odsto manje nego u istom periodu prošle godine.

Portparol “Forda” Majk Moran rekao je da je cilj kompanije stabilizovanje poslovnih stubova koji donose profit, transformisanje oblasti koje tradicionalno donose manju zaradu i agresivno ulaganje u nove poslovne prilike.

On nije želio da komentariše navode o masovnom otpušatnju radnika, ali je rekao da će “Ford” smanjiti troškove da bi kao kompanija bio što efikasniji. Srna

Ključne riječi:  , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+