ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Fond „Altima“ prodao akcije Banjalučke pivare svojoj firmi u BiH

Objavljeno u FINANSIJE

BANJALUKA, Većinski vlasnik Banjalučke pivare londonski investicioni fond “Altima UK lnvestments Limited” prodao je svoj udio u pivari za 24,7 miliona KM svojoj firmi sa sjedištem u BiH, saznaje CAPITAL.

Banjalučka pivara danas je objavila da je njhoov Upravni odbor primio obavještenje od većinskog vlasnika pivare “Altima UK lnvestments Limited” da je na Banjalučkoj berzi trgovano sa 18.658.935 akcija, koje čine 83,67 odsto kapitala društva.

„’Altima’ nas je informisala da je ova transakcija dio njihove interne reorganizacije u njihovom učeśću u vlasništvu nad društvom. „Altima“ ostaje dugoročni ulagač u „Banjalučku pivaru“ i  potpuno je predana dugoročnom rastu i uspešnom razvoju ovog društva“, navedeno je u obavještenju Banjalučke pivare.

CAPITAL nezvanično saznaje da je fond „Altima“ svoje akcije prebacio na firmu koja je u njihovom vlasništvu, a ima sjedište u BiH.

Fond Altima Partners kupio je Banjalučku pivaru 2006. godine, nakon čega je poslovanje ovog preduzeća stabilizovano.

CAPITAL: M. Čigoja

Ključne riječi:  , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+