ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Fitch potvrdio BB+ rejting sa stabilnom prognozom za Sberbank Europe AG

Objavljeno u OSTALO

BANJA LUKA, Međunarodna rejting agencija Fitch potvrdila je Long-Term Issuer Default Rating (IDR) na BB+ kao i samostalni Viability Rating (VR) Sberbank Europe AG na b+, čime je ustanovljena stabilna prognoza.

Glavni kriterijumi za određivanje rejtinga su dobar nivo kapitalizacije, jaka osnovna pozicija i pozicija likvidnosti kao i strategija samofinansiranja kombinovana sa poboljšanjem operativne efikasnosti Sberbank Europe AG.

Fitch rejting se takođe oslanja na činjenicu da postoji strateško opredjeljenje Sberbank Rusija (SBRF, BBB-/Stable/bbb-) prema evropskom subsidijaru Sberbank Europe AG, gdje se može računati na podršku iz Rusije u slučaju potrebe.

Long-Term IDRs Sberbank Rusije su osnovani na samostalnosti, koja se reflektuje u bbb- Viability Rating, a podržan je potencijalnom podrškom države Rusije (BBB-/Stable).

Zadnji Fitch rejtinzi za Sberbank Europe AG:
· Long-Term IDR: affirmed at ‘BB+’; Outlook: Stable
· Short-Term IDR: affirmed at ‘B’
· Viability Rating: affirmed at ‘b+’
· Support Rating: affirmed at ‘3’

Reuters

Ključne riječi:  , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+