ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

“Fič” podigao prognozu rejtinga Španije na stabilnu

Objavljeno u FINANSIJE, VIJESTI IZ SVIJETA

fitchNJUJORK, Bonitetna agencija “Fič” podigla je prognozu kreditnog rejtinga Španije na stabilnu, potvrdivši Madridu BBB rejting na investicionom nivou, zahvaljujući napretku u reformama i rastu izvoza.

“Fič” je pohvalio reforme tržišta rada, penzionog sistema i finansijskog sektora, navodeći da bi one ekonomiji trebalo da pruže jači oslonac, prenosi Frans pres.

Podizanje prognoze, koja znači da Madrid više nije u opasnosti da će ostati bez investicionog kreditnog statusa, dolazi nekoliko dana nakon što je Španija potvrdila da je u trećem kvartalu izašla iz dvogodišnje recesije uz privredni rast od 0,1 odsto.

Iako je kraj recesije došao prije nego što se očekivalo, “Fič” za iduću godinu prognozira slab privredni rast Španije od 0,5 odsto. Tanjug

Ključne riječi:  , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+