ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Facebook će do kraja vijeka postati najveće virtuelno groblje

Objavljeno u TELEKOMUNIKACIJE i IT, VIJESTI IZ SVIJETA

facebook-PixLOS ANĐELES, Na Facebooku će prije kraja ovog vijeka biti više mrtvih nego živih ljudi, izračunao je statističar Hačem Sadiki sa Univerziteta Masačusets.

On je do svoga proračuna došao pod pretpostavkom da će se usporiti rast broja novih korisnika i da će najveća društvena mreža zadržati sadašnju praksu, prema kojoj profili preminulih korisnika ostaju aktivni. Trenutno se profil može obrisati tek ako neko ima korisničke podatke preminulog i sam ga ugasi.

Prema Hačemovom proračunu, Facebook koji sada ima milijardu i po korisnika do 2098. godine postaće najveće virtuelno groblje na svijetu. Pored toga, procjenjuje se da će samo u ovoj godini umrijeti 970.000 korisnika Facebooka. Fokus

Ključne riječi:  , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+