ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

EPS čeka kredit od Evropske banke

Objavljeno u ENERGETIKA, FINANSIJE

BEOGRAD,  Generalni direktor javnog preduzeća, Elektroprivreda Srbije (EPS), Dragomir Marković izjavio je da Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) razmatra odobravanje kredita od 45 miliona evra. 
Po njegovim riječima kredit je namjenjen izgradnji mini hidroelektrana snage do 10 megavata na postojećim vodoprivrednim objektima i slobodnim vodotokovima.

Direktor EPS-a je rekao da je EBRD preliminarno odobrio kredit, a sada se čeka odluka Odbora direktora i da bi gradnja mini hidroelektrana mogla  da počne veoma brzo, s obzirom da su izrada studija i projekata već u toku.

Marković je dodao da Elektroprivreda Srbije sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj trenutno realizuje i projekte uvođenja “pametnih” brojila sa sistemom daljinskog očitavanja i obnavljanja proizvodnih kapaciteta u Rudarskom basenu “Kolubara”.Beta

Ključne riječi:  

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+