ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

ECB spremna otkloniti prijetnje cjenovnoj stabilnosti

Objavljeno u FINANSIJE, VIJESTI IZ SVIJETA

FRANKFURT , Član upravnog vijeća Evropske centralne banke (ECB) Yves Mersch danas je poručio da je ECB spremna odlučno i blagovremeno djelovati kako bi otklonila prijetnje cjenovnoj stabilnosti.
Guverner luksemburške centralne banke je na konferenciji za štampu nadalje istakao da su monetarne vlasti u stanju velike budnosti pred novo zasjedanje ECB-a, zakazano za 7. april. Takva retorika jasno upućuje na povećanje ključnih kamatnih stopa, koje su ‘zaglavile’ na rekordno niskim nivoima od jedan odsto od maja 2009. Zvaničnik ECB-a oglasio se netom pred današnje okupljanje ministara finansija EU-a u Bruxellesu na kojem će pokušati dogovoriti pojedinosti novog paketa mjera za pomoć krizom pogođenim zemljama članicama evrozone.

Ministri će takođe pokušati prevladati tvrdokorne razlike u stajalištima u pogledu čitavog niza pitanja pred skorašnji samit EU-a koji će se održati 24. i 25. marta, od podjele tereta u aktuelnom kriznom fondu, kojeg će 2013. zamijeniti trajni mehanizam pomoći, do pitanja vrlo niskog korporativnog poreza u Irskoj. Hina

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+