ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

eBay preuzima kompaniju GSI Commerce

Objavljeno u VIJESTI IZ SVIJETA

NJUJORK, Internetska aukcijska kompanija eBay objavila je danas kako je sklopila sporazum o preuzimanju kompanije GSI Commerce za 2,4 milijarde dolara.
Sukladno sporazumu, akcionarima GSI Commercea biće isplaćeno 29,25 dolara po akciji, što predstavlja 51 odsto premije u odnosu na posljednju cijenu akcija te kompanije u petak na Nasdaqu. Očekuje se da će akvizicija biti zaključena u trećem tromjesečju ove godine, nakon što sporazum bude odobren od strane akcionara GSI-ja i tržišnih regulatora. Transakcija bi trebala da rezultira sinergijama u vrijednosti od 60 miliona dolara do 2013. godine, procjenjuju iz eBaya. Američka kompanija GSI Commerce osnovana je 1995. godine, a specijalizovana je za interaktivni marketing i online trgovinu. Poslovni.hr

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+