ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Đokić: Odbačena ponuda izraelaca koja daje 10.000 novih radnih mjesta

Objavljeno u OSTALO

BANJALUKA, Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić smatra da je Narodna skupština odbacivanjem odluke Vlade Srpske da akcije Rudnika željezne rude “Ljubije” budu prodate “Izrael investment grupi” odbacila ponudu koja daje 10.000 novih radnih mjesta.

Đokić je objasnio da je planirano da od 92 miliona KM, koliko je vrijedila ponuda, najmanje 30 miliona KM bude vraćeno u privredu, odnosno da se podstakne razvoj Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća.

“Imajući u vidu koliko nas je u prethodnim godinama na osnovu primjene akcionih planova za zapošljavanje koštalo jedno radno mjesto, da smo tih 30 miliona KM dali u privredu s ciljem da novac koriste oni koji će zaposliti nove radnike, dobili bismo oko 10.000 radnih mjesta”, rekao je Đokić za “Glas Srpske”.

On je ocijenio da je prethodnih dana vršen neobičan pritisak prema onima koji su razmišljali da prodaju akcija treba podržati, ali nije mogao definisati sa kojih adresa je taj pritisak dolazio.

Đokić je rekao da je Uprava “Arselor Mitala” vještački stvorila zabrinutost iako radnici ovog preduzeća nisu bili ugroženi, niti je šta bilo učinjeno protiv njihovog interesa.

On je rekao da Vlada Srpske još nije razmišljala koji bi mogao da bude sljedeći korak u vezi sa prodajom akcija, ali da je jedini način da ih iznese na aukciju na berzu.

“U tom slučaju, međutim, nema više razvojne dimenzije, jer kupac nema obaveze zapošljavanja i investiranja i roka u kojem to treba učiniti”, kaže Đokić. Srna

Ključne riječi:  , , , , ,

Komentari |


Komentari (3)

  • Mi znamo sve

    De lopove ne bulazni

  • Kilimandjaro

    Kako firma “Tasna i Masna” moze da zaposli tolike ljude. To je isto kao kad bismo rekli da bi belosvetski Serdarev sa comsarom izgradio HE Mrsovo i TE Ugljevik III. nema sanse. Kupe pa preprodaju, i to je brazac u RS.

  • Dzoka Lukas

    10.000 novih radnih mjesta??? naglasak na “10 hiljada” i “novih”. Ako bi i uspjeli naci dobre firme da ih podrze u zaposljavanju i kad bi taj “novi” radnik zaradjivao neto platu u visini prosjecne republicke, prema mojoj procjeni 30 miliona bi bilo dovoljno za nekih 400-600 radnika MAX. Ako ovo nije politicki populizam onda bih rekao da ovaj ministar nema pojma o stvarnim zbivanjima u privredi. ne znam je li zalosno ili je dno dna ili oboje..

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+