ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Đorđević: Suzbijanjem rada na crno dodatno smanjiti nezaposlenost

Objavljeno u POSAO

BEOGRAD, Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević rekao je da se, suzbijanjem rada na crno, očekuje dodatno smanjenje broja nezaposlenih u Srbiji i najavio da će ove sedmice Poreska uprava i Inspektorat rada potpisati ugovor koji predviđa da zajedno kontrolišu da li kompanije drže neprijavljene radnike.

“Zajednička inspekcija Poreske uprave i Inspektorata rada imaće mobilne timove koji će na licu mesta proveravati da li su radnici prijavljeni kod poslodavca i ukoliko nisu biće im pisane mandatne kazne i izricana upozorenja u zavisnosti od toga u kakvom su statusu radnici”, naveo je Đorđević za Radio-televiziju Srbije.

Govoreći o minimalnoj cijeni rada, Đorđević je izrazio očekivanje da će se ona znati tokom septembra.

Republički zavod za statistiku objavio je da je u drugom kvartalu ove godine zabilježen najveći broj zaposlenih-2.881.000 i najmanji broj nezaposlenih- 384.000 za period od 2014. do 2017. godine. Srna

Ključne riječi:  , , , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+