Capital.ba

Dinar sutra stagnira, kurs 120,1859

07.10.2015. / 20:37

dinari kovaniceBEOGRAD, Dinar će sutra ostati na istom nivou prema evru i zvanični srednji kurs iznosiće 120,1859 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS).

Nacionalna valuta će prema zajedničkoj valuti evrozone vrijediti 0,1 odsto više nego prije mjesec dana, a 0,6 odsto manje nego godinu dana ranije.

Indikativni kurs dinara prema dolaru je oslabio 0,4 odsto i iznosi 107,0317 dinara za jedan dolar.

Prema američkoj valuti, dinar je na mjesečnom nivou jači 0,1 odsto, a na godišnjem je slabiji 11,7 odsto.

Najniža vrijednost dinara prema evru ove godine bila je 29. januara, 123,57 dinara, a najviša je bila 1. oktobra – 119,7162 dinara.

Od početka godine NBS je na međubankarskom deviznom tržištu prodala 130 miliona evra i kupila 880 miliona evra, kako bi spriječila prekomjerne dnevne oscilacije kursa. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!