Capital.ba

Dinar stabilan, kurs danas 118,33

08.01.2019. / 7:40

BEOGRAD, Dinar je tokom božićnih praznika ostao stabilan prema evru i zvanični srednji danas će iznositi 118,3321 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

 

Dinar će vrediti 0,1 odsto manje nego prije mjesec dana, na godišnjem nivou će biti jači za 0,4 odsto, a od početka 2019. godine je u padu za 0,1 procenat.

Indikativni kurs dinara prema dolaru je oslabio juče za 0,3 odsto na 104,2114 dinara za dolar.

Dinar je prema dolaru na mjesečnom nivou slabiji za 0,2 odsto, na godišnjem slabiji za 5,2 odsto, a od početka godine je pao za 0,8 osdto.

NBS je u ovoj godini prodala 15 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu kako bi ublažila prekomjerne dnevne oscilacije kursa.

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!