Capital.ba

Dinar slabiji, za evro 122,90

25.05.2016. / 8:00

dinarBEOGRAD, Dinar je danas oslabio prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs iznosiće 122,9087 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Nacionalna valuta Srbije će prema jedinstvenoj valuti evrozone na istom nivou kao prije mjesec dana, a na godišnjem će biti slabija za 1,9 odsto. Od početka godine dinar je prema evru oslabio za 1,0 procenat.

Indikativni kurs dinara prema dolaru juče je pao za 0,6 odsto na 110,1629 dinara za jedan dolar.

Prema američkoj valuti, dinar je na mjesečnom nivou slabiji za 0,8 odsto, a na godišnjem za 0,4 odsto, dok je od početka godine ojačao prema dolaru za 1,0 procenat.

NBS je od početka godine intervenisala na međubankarskom deviznom tržištu prodajom 725 miliona evra i kupovinom 20 miliona evra kako bi ublažila dnevne oscilacije kursa.

Najviša vrijednost dinara prema evru u ovoj godini bila je 4. januara, 121,5141 dinara, a najniža 25. februara, 123,5329 dinara za evro. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!