Capital.ba

Dinar poslije praznika neznatno slabiji, kurs 120,0378

09.04.2015. / 20:37

dinari kovaniceBEOGRAD, Dinar će prvog radnog dana poslije uskršnjih praznika, u utorak 14. aprila, biti slabiji za svega jednu paru i zvanični srednji kurs će biti 120,0378 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS).

Centralna banka je danas kupila 10 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu, kako bi ublažila prevelike dnevne oscilacije kurs.

Nacionalna valuta će u utorak biti 0,4 odsto jača prema zajedničkoj valuti evrozone nego prije mjesec dana, dok će u odnosu na prije godinu dana biti slabija 3,8 odsto.

Indikativni kurs dinara prema dolaru je oslabio 0,5 odsto i iznosi 111,9129 dinara za jedan dolar.

Prema američkoj valuti, dinar je na mjesečnom nivou jači 1,6 odsto, a na godišnjem je slabiji 25,5 odsto.

Dinar je ove godine bio najslabiji 29. januara, kada je evro vrijedio 123,57 dinara, a najjači 20. marta – 119,95 dinara za jedan evro.

NBS je od početka godine na Međubankarskom deviznom tržištu prodala 90 miliona evra i kupila 330 miliona evra, računajući i najnoviju intervenciju, kako bi spriječila prekomjerne dnevne oscilacije kursa. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!