Capital.ba

Dinar peti dan u padu prema evru, kurs 117,27

19.07.2012. / 7:40

BEOGRAD, Dinar bi i danas, peti dan za redom, trebalo da nastavi da pada u odnosu na evri i da oslabi za 0,4 odsto, tako da će njegova zvanična srednja vrijednost iznositi 117,2790 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

 

Nacionalna valuta Srbije je ove godine bila najslabija 4. juna, kada je jedan evro vrijedeo 117,6943 dinara, a najjača 11. januara, kada je srednji kurs bio 103,6922 dinara za evro.

Dinar je u proteklih mjesec dana oslabio prema evru 1,5 odsto, od početka ove godine 10,8 odsto, a u odnosu na isti mjesec prošle godine 11,8 odsto.

Centralna banka Srbije juče nije intervenisala na međubankarskom deviznom tržištu, a od početka godine prodala je 1,288 milijardi evra da bi održala stabilnost nacionalne valute.

Indikativni kurs dinara prema dolaru danas je 95,7458 dinara, što je 0,7 odsto manje u odnosu na prethodni dan i američka valuta slabija je za 4,3 odsto u odnosu na prethodni mjesec.

Od početka godine dinar je prema dolaru oslabio za 15,5 odsto. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!